Εσείς ξέρετε τί είναι τα dim sum και τα bao buns; Αν όχι, να είστε σίγουροι ότι ο Βασίλης Καλλίδης θα σας το μάθει σύντομα. Με λίγα λόγια… είναι η καινούρια μόδα στο γρήγορο φαγητό.
Ο Βασίλης Καλλίδης, μετά την απόβαση στην κεντρική λαχαναγορά, και το φοβερό και τρομερό Uberness, κάνει απόβαση και στο κέντρο της Αθήνας. Στην οδό Σκούφου, στο Σύνταγμα χτυπάει η καρδιά του νέου εγχειρήματος.
Το μαγαζάκι είναι πολύ μικρό, μακρόστενο, με μερικά τραπεζάκια στον πάνω όροφο και περίπου 10 τραπέζια στο πεζοδρόμιο. Φτάνοντας εκεί, παραγγέλνεις, σημειώνοντας στον κατάλογο τις επιλογές σου, γράφεις το όνομά σου, πληρώνεις και αυτό ήταν. Το φιλικό προσωπικό θα αναλάβει να σου τα φέρει στο τραπέζι όταν είναι έτοιμα.
Δοκιμάσαμε σχεδόν όλο τον κατάλογο. Την ημέρα της επίσκεψής μας υπήρχαν 2 επιλογές ημέρας για τα bao buns, είτε vegan είτε με μοσχάρι. Σε ότι αφορά τα dim sum, υπήρχαν 3 επιλογές, τα απαραίτητα vegan με πατάτα και αρακά, με κοτόπουλο και γαρίδα και με χοιρινό και ginger και υπάρχουν και 2 επιλογές για συνοδευτικές σαλτσούλες, sweet chili και σόγια.
Τέλος, για γλυκό υπάρχει ξυλάκι βανίλια με διάφορα τόπινγκς, ενώ στο κατάλογο υπάρχουν ποτά και αναψυκτικά, όπως μπύρα, ροζ λεμονάδα, παγωμένο τσάι και νερό.
Όλα ήταν ιδιαίτερα και πεντανόστιμα. Προσωπικά ξεχώρισα το bao bun, το υπέροχο αφράτο ψωμάκι ατμού με πολύ ωραία κρεάτινη γέμιση, με τραγανό τηγανιτό κρεμμύδι. Επίσης ξεχώρισα το dim sum με το κοτόπουλο/γαρίδα με την φοβερή sweet chili σαλτσούλα, που ταίριαζε φοβερά.
Όλα φοβερά και με κόστος που δεν ξεπέρασε τα 15 ευρώ ανά άτομο. Ο Βασίλης Καλλίδης ξέρει από concept εστιατόρια, ήρθε για να μείνει και να ταράξει τα δεδομένα στο κέντρο και να κάνει trend τα bao buns (αν και πρωτοπόρος σε αυτό είναι ο Ηλίας Σκουλάς του food mafia) και τα dim sum.
Related Posts